Mulchen

Mulchen – het gazon maaien en tegelijkertijd bemesten.

De natuur geeft zelf het voorbeeld; loof en ander organisch materiaal bieden een beschermende laag en zorgen tevens voor een gezonde bodem. Dit principe kan ook in onze eigen tuin toegepast worden; het mulchen is niet alleen een milieuvriendelijke oplossing maar gazonliefhebbers besparen zich daarmee ook tijd en kosten bij de gazonverzorging.
Bij het thema mulchen verschillen de meningen van tuinliefhebbers soms nog wel eens. Velen wijzen mulchen af omdat zij hun gazon graag vrij van grassnippers willen hebben. Bij juist mulchen worden de grassnippers echter zeer fijn verhakseld en vallen weer terug op de bodem en verzorgen zo een natuurlijke bemesting voor het gazon. Op die manier ontstaat een natuurlijke bemestingscyclus. Tegelijkertijd wordt overbemesting voorkomen. Het gebruik van dure kunstmest kan zo aanzienlijk worden gereduceerd.

 

Mulchen bespaart aantoonbaar tijd

Mulchen bespaart aantoonbaar tijd en het mulchen heeft een positieve uitwerking op het gazon. Zowel tijdens als na het groeiseizoen blijft het gazon groen en vitaal. Naast natuurlijke bemesting zorgt het maaisel ook voor een beschermende laag op de bodem.

  • Bij hitte worden de wortels van de grasplanten koel gehouden
  • Hierdoor blijft het vocht in de bodem
  • De groei van onkruid wordt geremd
  • De bodem wordt bij zware regen niet uitgeslibd
  • De mulchlaag composteert en werkt als organische mest

Om ervoor te zorgen dat het mulchen optimaal functioneert, moet het gras niet te hoog gegroeid zijn.

Maai het oppervlak bij de eerste hoge snede met de ingehangen vangzak en start vervolgens na een paar dagen met het mulchen.

Mulchen, zo gaat het in z'n werk.

Naast onze speciale mulchmaaiers kunnen bijna alle SABO-grasmaaiers met een mulchkit worden uitgerust. Meer technische gegevens zijn te vinden in de tabellen in de betreffende productgebieden.

SABO MOWiT 500F SERIES II

Ook de SABO MOWiT 500F SERIES II werkt volgens het principe van de mulchmaaier. De kleinste grasdeeltjes worden gesneden en vallen in de grasnerf. Er ontstaat geen snijgoed en het gras is altijd optimaal verzorgd.

Verkooppartners in uw omgeving

SABO is exclusief te vinden in de speciaalzaak. Want wie hoge eisen stelt aan kwaliteit en functionaliteit van zijn gemotoriseerde machines, verwacht ook competent advies en professionele service. En dit krijgt men alleen maar bij de speciaal geschoolde en geautoriseerde dealer.