Gazonmaaier advies

Gazonmaaier advies

Welke maaier is het meest geschikt voor mijn gazon?

Het kiezen van de juiste gazonmaaier kan voor tuinliefhebbers een lastige opgave zijn. Want, welke maaier past het best bij uw behoeften? Een maairobot, een electro- of benzinemaaier, of misschien toch een zitmaaier. Wie over de aanschaf van een tuinmachine nadenkt moet zeker weten welke machine het best aan de behoeften voldoet.

 

De efficiënt klassieker: De benzinemaaier

De Benzinemaaier is vooral voor oppervlakten van 700- tot 2.500m² de beste keus. Ook hellingen vormen geen probleem. SABO biedt modellen van 40- tot 54cm maaibreedte. De krachtige maar tegelijkertijd zuinige motoren garanderen efficiënt maaien. Heeft uw meerdere bomen of andere obstakels in uw gazon dan biedt de benzinemaaier een betere mobiliteit dan een electromaaier met kabel. Wie niet regelmatig zijn gazon maait kan eventueel kiezen voor een maaier met zij-uitworp. Hiermee kunt u zonder moeite hoger en ruw gras bedwingen.

De compacte lichtgewicht: De electrische maaier

Voor kleine tot middelgrote gazons met weinig obstakels raden wij de electrische maaiers aan vanwege het lichtere gewicht en wendbaarheid. Vanwege het geringere vermogen is regelmatig maaien gewenst om te voorkomen dat het gras te hoog wordt. De maai- en vangprestaties zijn perfect en vooral op het punt van handeling en transport heeft de electromaaier vanwege zijn geringe gewicht zijn voordelen. De lichtste SABO electromaaier weegt maar 14,5 kilo maar levert dankzij de 1100Watt motor toch krachtige prestaties. Dankzij de electrische aandrijving geen uitlaat-emissie, geen onderhoud zoals olie- en bougie vervanging en opslag van brandstof. Voorwaarde is wel een vrij toegankelijke stroomvoorziening en een goedgekeurde geschikte verlengkabel.

De geavanceerde solist: De maairobot

De oplossing voor een perfect onderhouden gazon zonder moeite; laat het maaien! Dit is mogelijk met de volautomatische maairobot. Stil en betrouwbaar doet hij volledig zelfstandig zijn werk, ongeacht de weersomstandigheden. Zodra de accu een te laag peil heeft bereikt rijdt hij automatisch naar het laadstation voor nieuwe energie. Het model SABO MOWiT 500F SERIES II kan zelfs op hellingen tot 36% en complex aangelegde tuinen functioneren. Een ander groot voordeel is dat de grassnippers weer als bemesting voor het gazon dienen. Voorwaarde voor de inzet van een maairobot is een professionele installatie en aanleg van de begrenzingskabels door uw vakman.

Het multitalent: De tuintractor

Voor trotse bezitters van een groter gazon vanaf 1.500m² loont het comfortabel maaien met een zitmaaier. Dankzij de grotere maaibreedtes tot ruim 1 meter worden grotere oppervlakten spelenderwijs en comfortabel onderhouden. De SABO tuintractoren met maaibreedtes van 92- en 107cm zijn geschikt voor oppervlakten tot ruim 6.000m². De sterke en zuinige motoren dragen bij tot efficiënt werk. Tel daarbij op dat er verschillende aanbouwwerktuigen zoals een rolbezem en frontschuif beschikbaar zijn waardoor uw tuintractor breed en het hele jaar inzetbaar is wat uw werkplezier en een effectieve inzet garandeert.