Het laden…

Gelieve te scrollen

De SABO onder de maairobots

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten is voor SABO alleen de hoogste kwaliteit de maatstaf. De MOWiT 500F Series II maait uw gazon als vanzelf.

 • Selbstläufer

  Zelfstandig

  Door het constante maaien worden de optimale voorwaarden geschapen voor een gezond en dicht begroeid gazon. Door de achterblijvende grassnippers wordt het gazon constant en natuurlijk bemest wat de groei te goede komt en is extra bemesten niet nodig.

 • Wind- und wetterfest

  Wind- en water bestendig

  De MOWiT maait uw gras zelfs in de regen wanneer u comfortabel binnen zit. De voorwielen zijn 360 graden draaibaar en de achterwielen zijn voorzien van een uitgekiend profiel waardoor de MOWiT onder alle omstandigheden een goede grip en bestuurbaarheid heeft.


 • Startklar

  Startklaar

  Het maaigebied van de MOWiT wordt door een meegeleverde kabel begrenst, zodat de maaier alleen in het door u gewenste gebied maait. Die begrenzing kan naderhand altijd nog worden aangepast.

 • Corridor-Docking

  Corridor-Docking

  Als u het laadstation niet in het maaigebied wilt hebben kunt u met de mogelijkheid van ‚corridordocking‘ het laadstation buiten het maaigebied en daarmee ook buiten het zicht plaatsen. De MOWiT rijdt dan vanuit het laadstation naar het maaigebied en werkt vervolgens zijn taken af.

De nieuwe generatie in maaien.

Bij SABO is compromisloze kwaliteit traditioneel. Die traditie zet zich voort bij de MOWiT door slimme functies, de fluisterstille aandrijving en het perfecte maaibeeld. Dus voor intelligent en hoogwaardig gazononderhoud is SABO uw keuze.

Der MOWiT 500F SERIES II

Een duurzaam chassis

Het kunststof chassis van de MOWiT 500F SERIES II is dubbelwandig en degelijk. Het binnengedeelte is in de kap verzegelt. Daardoor is de volledige elektronica en beschermd tegen vuil, vocht en andere invloeden van buitenaf. Eventueel condenswater wordt via diverse kleine openingen naar buiten afgevoerd. Het solide materiaal van de kap, is zeer degelijk en bestand tegen zonlicht.

Hindernis herkenning

De MOWiT herkent alle hindernissen; na een zachte aanrijding veranderd automatisch de rijrichting.

Wielmotoren

Efficiënte aandrijving dankzij sterke wielmotoren. De Borstelloze motoren zijn onderhoudsvrij en zorgen voor een optimale aandrijving, ook op hellingen of op vochtiggras.

Achterwielen

De MOWiT heeft geen enkele moeite met hellingen in uw tuin. Met de optionele tractiekit kunnen zelfs onder zware omstandigheden hellingen tot 36% gemaaid worden. Vraag uw dealer om advies.

* Dieser Wert ist abhängig von Bodenverhältnissen und der Gartenform. Lassen Sie sich von Ihrem Fachhandelspartner beraten.

Degelijk maaimes

Het degelijke maaimes is goed beschermt in het maaihuis ondergebracht. De MOWiT is uitgevoerd met een robuust 2-zijdig maaimes dat fungeert als een mulchmes. Het mes is zo geconstrueerd en geslepen dat het een volledig seizoen scherp blijft en het beste maairesultaat levert. Door de unieke vorm raken alleen de snijkanten het gras en daardoor is het geruis en stroomverbruik minimaal.

Maaihoogte verstelling

De Maaihoogte (19 tot 102 mm) is eenvoudig via de messchotel te verstellen. Een maairobot meestal permanent op een hoogte ingesteld. In tegenstelling tot traditionele maaiers houdt een maairobot het gras op één hoogte waar meestal met gemiddelden gewerkt wordt omdat het gras na de maaibeurt weer doorgroeit. De maaihoogten worden via een duidelijke sticker en kerven in het maaihuis aangegeven.

Hoofdschakelaar

Via de hoofdschakelaarwordt de maaier voor transport en opslag uit- en aangezet. De schakelaar zit links naast de handgreep aan de onderzijde. Daardoor kan de maaier niet per ongeluk ingeschakeld worden.

Veiligheidssensor

De MOWiT is bovendien uitgerust met geintegreerde kantelsensoren. De sensoren laten de machine direct stoppen zodra de machine kantelt. Als de machine bij de handgreep wordt opgetild stopt het maaimes direkt. Het zelfde geldt als de machine aan de voorzijde opgetild wordt of dreigt te kantelen op een helling. De machine zoekt zelf een uitweg en vervolgt daarna het maaiproces. Blijft de situatie gevaarlijk dan stopt de machine definitief en moet handmatig opnieuw worden opgestart.

Stopknop

Het maaimes kan altijd via de start/stopknop gestopt en geactiveerd worden.

Pin Code

De MOWiT heeft een PIN-code beveiliging zodat alleen u de maaier kan activeren. Het beeldscherm kan naar behoefte geblokkeerd worden, ideaal als er kinderen rondlopen.

Intuitieve bediening

Het grote bedieningsscherm toont de actuele maaierstatus en maakt het bedienen zeer eenvoudig. Het overzichtelijke display met pictogrammen is ook vanaf een afstand goed te lezen. Door de logische opstelling van de knoppen beleeft u een intuïtieve bediening.

Te allen tijde kunt u zelf de geprogrammerde maaitijden en instellingen wijzigen al naar gelang van behoefte.

De MOWiT 500F SERIES II

Een mooi onderhouden gazon zonder veel moeite, het klinkt te mooi om waar te zijn? De MOWiT 500F SERIES II maakt het mogelijk. Deze innovatieve maairobot combineert alles wat men van een machine in deze klasse mag verwachten.

Krachtige en onderhoudsvrije wielmotoren

De onderhoudsvrije-, borstelloze wielmotoren zorgen voor een optimale aandrijving ook op hellingen en vochtig gras.

Duurzaam

De MOWiT is uitgevoerd met robuust 2-snedig mes dat als een mulchmes werkt. Dankzij de unieke manier van slijpen blijft het mes het hele seizoen scherp. Alleen het snijdende gedeelte raakt het gras waardoor het geluid en de energiebelasting minimaal is.

Het grote display en de bedieningselementen maken het programeren makkelijk.

Het dashboard met grote display draagt bij aan een intuitieve bediening van de maaier. Aan de linkerzijde bevinden zich de knoppen voor de belangrijkste functies zoals: “Nu maaien” en “Naar laadstation”. Aan de rechterzijde bevinden zich de knoppen waarmee u door het menu kunt bladeren, en de instellingen kunt aanpassen. Heldere LED’s geven duidelijk de huidige status eventuele foutmeldingen aan.

Bedieningsvriendelijk en eenvoudig te installeren

 • Intelligentes Navigationssystem

  Intelligent navigatiesysteem

  De maairobot werkt binnen het door een begrenzingskabel aangegeven gebied. Hij maait op vast te stellen tijden en momenten via het toevalsprincipe. De begrenzingskabel bepaald niet alleen het te maaien gebied maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld bloembedden waar niet gemaaid mag worden uit te kaderen. Door het invoeren van verschillende startpunten komt de maaier ook in de moeilijke tuinhoeken.

 • Clever

  Clever

  Zodra de accucapaciteit op begint te raken dan rijdt de MOWiT 500F SERIES II zelfstandig naar het laadstation. Zodra de maaier binnen is wordt de stroom naar de begrenzingskabel afgesloten zodat alle energie voor het laadproces wordt benut. Daardoor is de laadtijd beperkt en kan de maaier snel weer aan de slag.


 • Installation

  Installatie

  Voor het beste maairesultaat kan u uw SABO-dealer vragen te helpen bij het maken van het installatieplan en het uiteindelijk aanleggen van de bekabeling. De begrenzingskabel wordt nagenoeg onzichtbaar in het gazon verwerkt, maar kan later eenvoudig verlegd worden als u uw tuin veranderd.

 • Installation - Video

  Video Installatie -video

  Hier ervaart u meer over het installeren van de maairobot. Wij raden u altijd uw dealer om advies te vragen. Hij beschikt over speciaalgereedschap en ondersteunt u bij de installatie. De installatie video vindt u op: YouTube

  .

De perfecte oplossing

Technische gegevens

Maaihoogte
19-102 mm
Accu-type
Li-Ion technologie
Automatisch opladen
Ja
Navigatie
Begrenzingskabel
Individuele PIN
Ja

Accessoires

 • Traktions Kit

  Tractie-kit

  Voor optimale tractie van uw MOWiT op vochtige ondergrond en steile hellingen.

 • Zusätzliche Ladestation

  Extra laadstation

  Als uw MOWiT op verschillende grondstukken moet werken installeert u eenvoudig een extra laadstation.


 • Zusätzliches Begrenzungskabel/ Kabelverbinder

  Extra begrenzingskabel en verbindingen.

  Heeft u meer begrenzingskabel nodig voor uw gazon? Bestel dan de praktische rollen van 150 of 500 meter lengte.

  De kabelverbinders zijn speciaal voor het repareren na kabelbreuk. De speciale gel in de verbinders verhinderd het binnen dringen van water en zorgt voor een optimale en constante stroomdoorvoer.

 • Kabel Befestigungsnägel

  Kabelharingen

  Met behulp van de kunststof kabelharingen fixeert u de kabel veilig op de grasmat.

Maaihoogte
19-102 mm
Aanbevolen maaioppervlakte
Tot 2200 m²
Navigatie
Begrenzingskabel
Maximale helling (afhankelijk van bodem en begroeing)
Tot 36%
Maximale helling in bochten (afhankelijk van bodem en begroeing)
Tot 10%
Maximale lengte begrenzingkabel
350 m
Mesmotor
60 W
2600 Tpm
Wielmotor Tpm
40 Tpm
Messysteem
Tweesnedig mulchmes
*Waarden zijn afhankelijk van de bodemgesteldheid en tuinvorm.
Vraag uw SABO-vakdealer om advies en installatie voor het beste resultaat.

Accu

Accutype
Li-Ion technologie
Accu capaciteit
98 Wh
(3,9 Ah)
Accu Voltage
25,2 V

Opladen

Automatisch opladen
Ja
Ingangsspanning laadstation
120/230 V
Uitgangsspanning laadstation
36 V
Laadtijd
80 min
Maaitijd
90 min (met volgeladen accu)

Afmetingen

Lengte
775 mm
Breedte
535 mm
Hoogte
360 mm
Gewicht
15 kg
Geluidsniveau
62,2 dB(A)

Veiligheid

Hindernisherkenning
Ja
Neigingssensor
Ja
Kantelsensor
Ja
Aanrakingssensor
Ja

Beveiliging

Individuele PIN
Ja

Forward Technology

Zodra MOWiT de begrenzing bereikt, draait hij met een soepele bocht en vervolgt efficiënt zonder te stoppen zijn weg. Hierdoor worden extra start-stop bewegingen voorkomen waardoor de slijtage aanzienlijk vermindert.

Hoge veiligheidsstandaard

De MOWiT biedt de hoogste veiligheidsstandaard. Zodra de maaier opgetild wordt stopt het mes. Hindernissen worden automatisch herkent en de maaier kiest een andere route.

Fluisterstil 62,2dB (A)

De MOWiT is fluisterstil met een geluidsproductie van maar 62,2 dB(A). Hiermee kunt u uw MOWiT op elk moment van de dag laten werken, zonder dat u of uw buren er last van hebben.

Hellingen tot 36%

Dankzij de grote achterwielen kann de MOWiT zelfs hellingen van wel 36%* aan. *Waarde is afhankelijk van bodemgesteldheid en vorm van uw tuin.

Keuze uit verschillende frequenties

Met de MOWiT nooit problemen met uw buren. Dankzij de vrije keuze van vijf verschillende frequenties kunt u uw MOWiT zonder storingen tegelijk met de robot van de buren laten maaien.

Geen lokale emmissies

Dankzij de Lithium Ion accu´s maait de MOWiT lang achtereen, laadt snel weer op en dat alles zonder uitlaatgas emmissies.

Hoge kwaliteit en moderndesign

Een functioneel en aansprekend design: Bij het robuuste ontwerp van de MOWiT 500F SERIES II waren functionaliteit en betrouwbaarheid maatgevend.

Ein langlebiges Chassis schützt den Mäher vor Stößen und Witterung

Das Hardtop-Chassis des MOWiT 500F SERIES II hat einen soliden, doppelwandigen Aufbau. Der innere Teil des Körpers ist zur Haube hin versiegelt. Die gesamte Elektronik ist darin vor Schmutz, Staub, Feuchtigkeit und anderen Widrigkeiten geschützt. Kondensiertes Wasser am Boden der Doppelwand kann durch kleine Öffnungen ablaufen. Das solide Material aus Acrylnitril-Styrol-Acrylat (ASA) ist äußerst beständig gegenüber Sonnenlicht.

De opvallende stopknop draagt bij aan veiligheid

De rode stopknop is duidelijk te zien en markeert de bovenkant van de maaier. Zodra de knop wordt ingedrukt stopt de maaier. De hoofdschakelaar is verwerkt in het handvat zodat deze niet onbedoelt wordt uitgeschakeld.

Sensoren voor veiligheid onder alle omstandigheden

De begrenzingssensoren meten de positie van de maaier ten opzichte van de begrenzingskabel. De Gripsensor aan de achterzijde en de twee hefsensoren in de voorwielen dragen bij aan extra veiligheid bij het eventueel optillen van de maaier.

De vier begrenzingssensoren meten constant of de maaier zich nog binnen het te maaien gebied bevindt. Buiten dit gebied zal maaier niet meer verder rijden en het mes stopzetten. Als de maaier tegen een hindernis rijdt zal hij automatisch een andere route kiezen.de diverse veiligheidssensoren zorgen ervoor dat het mes direct stopt zodra de machine wordt getild of ergens overheen dreigt te rijden.

De maaier zal als nog een andere route proberen. Blijven de sensoren gevaarwaarnemen dan zal de maaier automatisch stoppen en moet handmatig weer opgestart worden.

Het laadstation verzorgt electriciteit voor zowel de maaier als de begrenzingskabels.

Nadat de MOWiT 500F SERIES II een tijd gemaaid heeft en de lading van de accu onder een bepaalt niveau komt, rijdt de maaier automatisch terug naar het laadstation en zal zich via de twee metalen laadstrips weer opladen. Het laadstation levert de benodigde spanning van 36V via een geintegreerde spanningsregelaar (AC 120 V/50 Hz of 220 V/60 Hz). De maximale laadtijd is 80 minuten.

De MOWiT 500F SERIE II maait met een volgeladen accu gemiddeld 90 minuten. De uiteindelijke maaitijd is uiteraard afhankelijk van de hoogte van het gras en de toestand van de bodem. Een professionele installatie draagt bij aan een maximale maaitijd per acculading.

Het laadstation verzorgt de stroom voor de begrenzingskabel. Een combinatie van LED lampjes op het laadstation geeft exact de actuele status aan, dus ook als de stroomkring ergens minder of geheel onderbroken is. Om het toch al geringe stroomverbruik te verminderen wordt, als de maaier niet maait, automatisch de stroomvoorziening van de begrenzingskabel gestopt.

Het laadstation is zo geconstrueerd dat tijdens de winter de printplaat eenvoudig uitgenomen kan worden om vorstschade te voorkomen.

De Lithium-ion accu levert veel vermogen en een lange levensduur.

Het electrisch hart van de MOWiT 500F SERIES II is de Li-Ion accu met 98Wh bij 25,2V. Genoeg vermogen voor een lange maaiduur en een perfect maaibeeld. De accu is licht in verhouding tot de prestaties. Daarnaast is er nauwelijks sprake van zelfontlading zodat capaciteit zelfs na langere tijd nauwelijks afneemt.

Dankzij het intelligente maaisysteem van de MOWiT 500F SERIES II wordt het gehele gazon optimaal gemaaid.

Tussen het traditionele- en automatisch maaien bestaat een groot verschil. Bij het traitioneel maaien wordt welliswaar regelmatig maar met grotere intervallen gemaaid, waarbij vooral het visuele effect opvalt; langgras wordt kort. Bij het automatisch maaien wordt wekelijks of zelfs dagelijks gemaaid waardoor het visuele effect wegvalt. Het gras wordt continu kort gehouden.

Door het regelmatige maaien kan de maaier ook onder vochtige omstandigheden zijn werk doen. Immers, de temaaien hoeveelheid is minimaal waardoor er geen kloten gras kunnen ontstaan. De maaier maait binnen de grenzen van de begrenzingskabel volgens het toevalsprincipe. Bij een lage accustand of als het ingestelde programma is afgewerkt dan gaat de maaier automatisch terug naar het laadstation en laadt zich zelfstandig weer op voor het volgende programma.

Maaien in elke hoek, zelfs bij complexe tuinen.

De begrenzingskabel definieert het totale te maaien gazonperceel maar kan ook gebruikt worden om bepaalde gedeelten uit te sluiten voor de maaier, bijvoorbeeld bloembedden. Om de uiterste hoeken van het gazon goed te bereiken kunnen er tot 5 verschillende startpunten ingegeven worden. De MOWiT 500F SERIES II zal daar zijn maaiprogramma beginnen.

Op deze manier worden zelfs verste uithoeken of moeilijk bereikbare gedeelten ook regelmatig gemaaid. De afsluitronde, die ook qua frequentie ingestelt kan worden, zorgt tenslotte voor het laatste maaiwerk.

Terugrijden naar het laadstation en opladen.

Bij een lage accuspanning keert de maaier via het signaal van de begrenzingskaber terug naar het laadstation.

De volledige besturing van de maaier loopt via de hoofdprintplaat die veilig en droog is geborgen in het binnenste van de maaier.

De besturingseenheid is gekoppeld aan verschillende sensoren, motoren, en kabelbomen. Tevens is de neigingssensor en een luidspreker voor akoestische signalen op de print verwerkt.

De achterwielen worden door krachtige en onderhoudsarme wielmotoren aangedreven.

De twee identieke borstelloze wielmotoren verzorgen een aandrijfvermogen van 46-Watt.

Om de maaihoogte in te stellen hoeft alleen het maaigedeelte verdraaid te worden.

Door de maaischotel naar boven naar beneden te draaien wordt eenvoudig de maaihoogte geregeld. Het maaisysteem is met mes en mesbescherming in principe gelijk aan een traditionele maaier. Het mes en de afdekschotel bewegen zich als eenheid naar boven of beneden wat de hoogste veiligheid waarborgt. De maaihoogte kan varieren van 19 tot 102 mm.
Echter bij maairobots wordt meestal op een maaihoogte gewerkt. Dit is mogelijk omdat de maaifrequentie veel hoger ligt dan bij het traditionele maaien, vaak zelfs dagelijks. Vanwege seizoensinvloeden kan er gekozen worden om het gras tijdelijk wat hoger of juist korter te maaien. In het huis is een duidelijke maaihoogte tabel aangebracht wat het instellen nog eenvoudiger maakt.

Het maaimes wordt door een krachtige onderhoudsarme mesmotor aangedreven.

De mesmotor wordt door een borstelloze motor aangedreven. De motor is beschermt tegen regen, gras en stoten. De Motor is ondergebracht in de maaihoogte verstelling zodat motor en mes niet onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. De motor heeft een vermogen van 60Watt bij 2600 tpm.

Het degelijke mes is zodaning gevormd dat het lang scherp blijft, geruisarm is en zo min mogelijk vermogen verbruikt.

De MOWiT heeft een 2-zijdig robuust maaimes dat uitblinkt in levensduur, en scherpte door het hele seizoen. Mocht het mes onverhoopt bijvoorbeeld een steen raken en abrupt stoppen dan is de mesmotor door bevestigingsschijven goed beschermt. De schijven zorgen ervoor dat als het mes opeens stopt de motor dankzij dit soort koppeling gelijkmatig stopt. Dankzij de bijzondere vorm van het mes raken alleen de snijkanten van het mes het gras wat minder slijtage en geruis opleverd, en minder energie kost.

Het grote display zorgt voor eenvoudige bediening en een goede leesbaarheid.

De MOWiT is voorzien van een groot toetsen dashboard. Het zesdelige display is ook van afstand goed leesbaar en instelbaar. Het belangrijkste criterium bij het ontwerpen van het display was de eenvoud van bediening. Op de linkerzijde bevinden zich de knoppen voor de belangrijkste functies zoals, maaiprogramma, “nu starten” en laadstation zoeken. Aan de rechterzijde bevinden zich de knoppen voor maaitijden, en overige instellingen. Verschillende LED’s geven duidelijk de actuele bedrijfstoestand en eventuele fouten aan.

Perfecte service.

Van goed advies tot onderhoud en originele onderdelen, uw SABO dealer biedt alles voor de juiste keuze en houdt uw MOWiT in topconditie.

Snelle reparaties.

Mocht er iets loos zijn met uw MOWiT, uw SABO dealer helpt u snel en vakkundig.

Garantie

De MOWiT is onderdeel van de SABO familie. Al onze produkten zijn ontworpen voor een extreem lange levensduur met zo min mogelijk onderhoud en reparaties. Ook na jarenlange trouwe dienst kunt u voor de service aan uw maaier bij uw dealer terrecht voor reparaties en onderdelen.

Voor welke gazons is de MOWiT 500F SERIES II het beste geschikt?

Hij is geschikt voor oppervlakten tot 2200 m2. Storende objecten in het te maaien gebiet kunnen uitgegrenst worden. Met behulp van de sensoren maait de MOWiT 500F SERIES II om deze gebieden en obstakels heen. De maximale te maaien oppervlakte hangt af van de complexiteit van het te maaien gazon. Hoe complexer de tuin (bijv. hellingen engeaccidenteerd terrein) beinvloeden het energiegebruik. Uw SABO dealer kan u voor voor de installatie adviseren.

Voor welke tuin is de MOWiT het best geschikt?

In pricipe is de MOWiT 500F SERIES II geschikt voor elk type tuin. De verschillende omstandigheden, zoals stenen of uitstekende borders, kunnen aanpassingen in de tuin vereisen. Uiteraard heeft elke machine zijn technische begrenzingen, bijvoorbeeld steile hellingen of een zeer hobbelige bodem. In samenspraak met uw SABO-dealer en door de bedieninghandleiding te volgen, kunnen de nodige aanpassingen in uw tuin gedaan worden zodat de maaier probleemloos uw gazon maait.

Hoelang moet de MOWiT 500F Series II opgeladen worden?

De Maairobot laadt zich zelfstandig binnen 80 minuten weer op. Afhankelijk van de complexiteit van uw gazon kann daarna weer circa 90 minuten gemaaid worden.

Kan de MOWiT 500F SERIES II ook bij slecht weer ingezet worden?

De MOWiT kan ook tijdens langdurige regen ingezet worden. Echter bij een doordrenkte bodem is het raadzaam de maaier niet te laten maaien. Bij onweer moet het maaien via de grote stopknop onderbroken worden. Elektrische of statische ladingen kunnen schade veroorzaken.

Hoe smal mogen de doorgangen zijn?

De minimale breedte (wand tot wand) mag 100cm zijn. Daarmee is zekergesteld dat de maaier beide kanten bereiken kan. Uw SABO dealer adviseert en helpt u graag bij de installatie van uw maaier.De minimale breedte (wand tot wand) mag 100cm zijn. Daarmee is zekergesteld dat de maaier beide kanten bereiken kan. Uw SABO dealer adviseert en helpt u graag bij de installatie van uw maaier.

Kan de MOWiT 500F Series II 2 gazonstukken maaien?

Als de 2 stukken via een vlak gedeelte met elkaar verbonden zijn, kan de maaier via een transportcorridor zich tussen beide stukken verplaatsen. Als er geen berijdbare overgang is tussen beide stukken dan is het raadzaam een tweede installatie aan te leggen. Het 2de gedeelte moet seperaat begrenst worden waarbij de kabel voor het signaal op hoofdgazon installatie aangesloten wordt.

Kan de MOWiT 500F SERIES II zelfstandig het laadstation opzoeken?

De MOWiT 500F SERIES II keert automatisch terug naar zijn laadstation, zodra de accucapaciteit onder een bepaald niveau komt. Zodra de maaier 100% geladen is hervat hij zijn maaiprogramma.

Kan de MOWiT 500F SERIES II ook op hellingen maaien?

De MOWiT 500F SERIES II Is geschikt voor het maaien van hellingen tot 36% (36 cm stijging per meter). Bij de begrenzingskabel waar de MOWiT bochten moet draaien is de maximale capaciteit 10%.

Kan hij ook meerdere gebieden maaien?

Het is geen probleem de MOWiT op meerdere stukken te laten maaien. Bij de juiste programering kan de MOWiT via een transportcorridor ook naar een belendend stuk rijden.

Hoe kan ik bloembedden en bomen in mijn gazon beschermen?

Als de begrenzingskabel op de juiste manier – door uw SABO dealer- om bloembedden en bomen heen wordt gelegd zal de MOWiT 500F SERIES II om deze obstakels heen rijden.

Moet bij de MOWiT 500F SERIES II nog extra opgelet worden?

Zoals ook bij het traditionele maaien moet het te maaien gedeelte vrij worden gemaakt van bijvoorbeeld eventueel rondslingerend speelgoed. Ook mogen kleine kinderen en loslopen dieren zich niet binnen het maaigebied begeven.

Wat gebeurt er met het maaisel?

Conform het mulchen blijft het maaisel op het gazon en dient als natuurlijke bemesting voor uw gazon. Doordat de MOWiT vaak maait zijn de grasdeeltjes minimaal van grootte worden als het ware op de bodem geblazen. Al snel zult u het resultaat van een mooi gemaaid en groen gazon ervaren.

Hoe sla ik de MOWiT 500F SERIES II in de winter op?

De maairobot moet op een droge en vorstvrije plaats worden gestalt bijvoorbeeld in kelder of garage. De acculading moet daarbij tussen de 40% en 60% bedragen. In het hoofdmenu vindt u onder „diagnose“ die mogelijkheid ‚maaier in opslag’ in te stellen. Laad u adviseren door uw SABO-vakdealer.

Waar is de beste plek voor het laadstation?

Het laadstation is watervast en kan flexibel op elke willekeurige plek in uw tuin gezet worden; echte let wel op eventuele stroomverstoring. Wij adviseren een beschutte plek aan de rand van het maaigebied. Dankzij een speciaal corridor kan het laadstation ook buiten het maaigebied opgesteld worden. Daardoor kunt u het laadstation uit het zicht en eventueel droog plaatsen. Uw SABO-vakdealer kan u adviseren wat de beste plek is.

VHeeft de MOWiT 500F SERIES II een diefstalbeveiliging?

De MOWiT 500F SERIES II is voorzien van een Pin-Code wat u beschermt tegen gebruik door onbevoegde personen.

Hoe verstel ik de maaihoogte?

Schakel uw maaier uit en keer de MOWiT 500F SERIES II om, zodat u de maaischotel ziet. Deze schotel kan gedraaid worden waardoor het mes naar boven en beneden beweegt waardoor u de maaihoogte precies kunt instellen.

SABO dealer

Hoe veeleisend uw tuin ook is, neem contact op met uw SABO-dealer. Hij heeft de optimale oplossing voor u. Uw SABO-dealer zal u snel en vakkundig ondersteunen. Zoek uw dichtstbijzijnde SABO-dealer:

SABO-dealer