/ / Geschiedenis

Geschiedenis

Al decennialang solide techniek- Made in Germany.

1932-1960


SABO-Zentral-Vertrieb für Mineralölprodukte 1932
 Het waren armoedige tijden, de economische crisis had vooral in Duitsland nog veel impact. Desondanks richtte Heinrich Sanner samen met zijn partner Walter Born vol optimisme de onderneming
SABO-centrale distributie van aardolieproducten en technische innovaties.
SA = Sanner,
BO = Born = SABO 


Heinrich Sanner 1932-1945
SABO hield zich aan het begin uitsluitend bezig met de verkoop van auto-oliën en vetten.
Als geschoolde slotenmaker en technisch knutselaar met extreem hoge kwaliteitseisen richtte Sanner niet veel later de tweede tak van zijn firma op: de afdeling technische vernieuwingen.


Reflektions-Kontrollspiegel „Kiebitz“ 1945
Reflectie-controlespiegel Kiebitz
"Voor het opsporen van alle foutbronnen en voor de controle bij ketels en reservoirs, machines en aggregaten, auto's, diesel-, Otto-, gas- en elektromotoren, elektrische schakelinstallaties, buisleidingen, rondlassen en soldeerpunten, flensverbindingen, klink- en breeuwranden enz.,
d.w.z. op alle punten, die niet toegankelijk en niet zichtbaar zijn..."

Bovendien produceerde SABO smeernippels voor vliegtuigen, handelde in handwasmiddelen en had een speciale grafiet-handel.


elektrische Heckenschere1946
Tijdens de oorlog waren veel heggen niet gesnoeid.
Sanner dacht erover na, hoe dit tijdrovende en moeizame werk eenvoudiger en sneller uitgevoerd kon worden. Het resultaat: Een elektrische heggeschaar, waarbij SABO zelfgebouwde stroomaggregaten voor twee scharen tegelijk leverde.
Dit was het eerste aanknopingspunt met de "groene markt". Snel zag men de grote kansen, die deze markt bood.


Erster motorbetriebener Rasenmäher
1954
 
Sanner ontwikkelde consequent in 1954 zijn eerste motoraangedreven grasmaaier. En weliswaar voor een sector, die voor Heinrich Sanner, de technicus, een grote uitdaging was: robuuste en duurzame machines voor gemeenten en landschapsarchitecten.
Een juiste beslissing, want zo kijkt SABO vandaag de dag terug op meer dan 50 jaar ervaring en ook de Consumer-sector profiteert wat betreft techniek, duurzaamheid, robuustheid van het imago van de professionele grasmaaiers.
De onderneming had ondertussen zoveel takken, dat het tijd was, om de draagkrachtige ideeën uit te bouwen en de op lange termijn niet zo veelbelovende eruit te halen.
Armatuur-reparatie Ontwikkeling en verkoop van grasmaaiers voor landschapsarchitecten Ontwikkeling en verkoop van speciale bewerkingsmachines voor industriële armaturen


Erster motorbetriebener Rasenmäher 1958
 
Meer en meer werd duidelijk, dat zowel dat zowel de gemotoriseerde maaier-sector alsook de armatuursector de grootste groeikansen hadden en Sanner begon beide sectoren systematisch op de markt te brengen. Vanwege de positieve reacties, die de professionele SABO-grasmaaiers teweegbrachten, zag men, dat er voor SABO-grasmaaiers nog een ander veelbelovend marktsegment was: De groene golf op hobbytuinierengebied, die volgde op de "vraatzuchtgolf", "kledinggolf" en "woongolf". Maar ook hier week men niet af van het basisprincipe: "Met speelgoed kan men niets beginnen, dat bieden wij dus ook niet aan." En SABO bracht de eerste grasmaaiers op de markt, die een behuizing van aluminium hadden.

1960-1999


Erster vollhydraulisch arbeitenden Mäher der Welt 1965
SABO ontwikkelt in 1965 de eerste volledig hydraulisch werkende maaier ter wereld voor professioneel gebruik. Dat betekent voor de bediener een enorme verlichting van het werk, geringere slijtage, nog onderhoudsvriendelijker en op die manier veel meer rendabiliteit.


Produktionsstandort SABO 1969
 
De beide sectoren Grasmaaiers en Armaturen worden gescheiden, omdat de capaciteiten van de ruimtelijke productiemogelijkheden alsmede de organisatorische mogelijkheden niet voldoende waren. De grasmaaierproductie en -ontwikkeling bleef in Gummersbach, de sector Armaturen werd naar Wiehl verplaatst. .


Roberine B.V., Holland 1972
 
In 1972 wordt het assortiment professionele maaiers voor grote oppervlakken uitgebouwd door de koop van Roberine B.V., Nederland. In de Nederlandse fabriek werden alle maaiers voor grote oppervlakken, dus spindel- en sikkelmaaiers (mechanisch en hydrostatisch) geproduceerd.


TurboStar-System ™ 1978
 
SABO introduceert het gepatenteerde TurboStar-systeem voor hobby-grasmaaiers. Deze ontwikkeling betekende voor SABO de doorslaggevende groei en het marktleiderschap aan het begin van de jaren '80.


SABO Vertikutierer 1981
In dit jaar werd het tuinmachine-assortiment uitgebreid met de SABO-verticuteerders.


SABO Häcksler 1990
Opnieuw werd het assortiment uitgebreid. De SABO ComStar hakselaars maakten het tuinmachine-assortiment compleet. De presentatie van het hakselaarassortiment, bestaande uit vier modellen, vond in september 1989 plaats op de tuinvakbeurs in Keulen


Unternehmensverbund mit John Deere 1991
 
Er volgde de opname in het John Deere-concern.
Vooral de grote merk- en productcompetentie op de Duitse markt overtuigde het Amerikaanse concern John Deere om SABO als dochteronderneming te kopen. Het productassortiment van Deere Company en diens verkoopvestigingen omvat niet alleen landbouwtechnische producten, maar ook bouwmachines, bosbouwmachines en gemeentelijke techniek alsmede machines voor de grasveld-, perceel- en golfbaanverzorging. Verder biedt de onderneming financiële diensten aan.

2000-2007


SABO-Smarts als Serviceflitzer. 2000
 Op de Gafa 2000 wordt, voor de eerste keer nog als prototype, de SABO-Smart gepresenteerd. Het idee valt zo goed in de smaak bij de dealers, dat al snel meer dan 230 SABO-Smarts als kleine snelle serviceauto's van de dealer op de Duitse wegen onderweg zijn.


SABO Logo 2002
2002 brengt ons de euro en ook een nieuw SABO-logo. Het bekende SABO-logo op gele achtergrond had na meer dan 25 jaar een opfrissing nodig. Bij de nieuwe opmaak werd vooral op de herkenbaarheid van het (oude) logo van de afgelopen decennia gelet.


Rasenmäher-Rennen auf dem Hockenheimring 2004
Een SWR 3 grasmaaierrace op de Hockenheimring
Tractoren: sponsored by SABO
Het begon met een idee van radiozender SWR 3 en ontwikkelde zich tot een publiekstrekker in de zomer van 2004. De beide door SABO beschikbaar gestelde grasmaaitractoren waren na de ombouw regelrechte Formule 1-bolides geworden. Pure snelheid en rijplezier. Het geluid was oorverdovend. De deelnemers en het publiek waren zeer enthousiast over deze ongebruikelijke race.


50 Jahre SABO Rasenmäher Reden voor een feestje: 50 jaar SABO-grasmaaiers
Precies 50 jaar geleden werden de eerste grasmaaiers in Gummersbach geproduceerd. Er is sinds deze productiestart veel veranderd in de fabriek. Er werd aangebouwd, uitgebreid en gemoderniseerd. Tegenwoordig werden de verschillende SABO-modellen ergonomisch in een moderne productiehal geproduceerd. Kwaliteit en veiligheid zijn al meer dan 50 jaar de norm voor alle SABO's.


Rasenmäher mit einer Schnittbreite von 43cm 2005
Het bekende nieuwe "SABO-gezicht" nu ook voor de productgroep grasmaaiers met een snedebreedte van 43 cm. SABO 43-COMPACT, 43-COMPACT PLUS en 43-EL COMPACT krijgen een modern design.


Neue Vertikutierer bei SABO 2006
Nieuwe verticuteerders bij SABO.
SABO 31-V EL en 35-V EL. De 31-V EL is met 13 scherpe messen met elk drie tanden, 31 cm snedebreedte en een 1.400 watt elektromotor uitgerust. De 35-V EL werd speciaal ontworpen voor middelgrote tot grotere grasvelden.


75 Jahre SABO 2007
75 jaar SABO- 75 jaar kwaliteit De onderneming SABO startte met de verkoop van industriële- en auto-oliën, wat eigenlijk niets met tuinen en grasvelden te maken had. Wat toentertijd echter al een voorteken was voor het geweldige succesverhaal, was de uitgekiende knutselaarsgeest van Heinrich Sanner en Walter Born.

SABO JS 63 SABO JS 63 en SABO JS 63 C
De JS 63 is een bijzonder wendbare mulchmaaier. De onderkant van het mulchmaaiwerk is helemaal glad en voorkomt zo elke grasophoping. De JS 63 C is met draaibaar bevestigde voorwielen uitgerust.

Das AntiVibrationSystem™ Het anti-vibratiesysteem™
SABO voldoet aan de EU-trillingbeschermingsrichtlijn 2002/44/EG met aangepaste techniek - het AVS™. De modellen SABO 52-Pro VARIO PLUS en 52-PRO K VARIO zijn standaard met een AVS™ uitgerust.

2008 - tot nu


Die neuen 54er von SABO 2008
De nieuwe 54 van SABO.
BREDER. SNELLER. BETERDie neuen Rear Roller 2009
De nieuwe Rear Rollers
Professionele tuinmannen uit Engeland opgelet: het Europese vasteland komt eraan wat betreft grasveldkunst.

Testsieger der 36-EL Testwinnaar der 36-EL
Volgens Stiftung Warentest en het tijdschrift Selbst ist der Mann was de SABO 36-EL in mei 2009 testwinnaar.


SABO WM Edition 2010
SABO WM Edition
Passend bij het WK 2010: 40-EL SPIRIT & 43-COMPACT als WK-editie
en een speciaal luxe model: De 47-VARIO White EditionSABO bei YouTube SABO op YouTube
Onze productvideo's op het grote videoportaal YouTube.


2011

Umweltaudit mit Auszeichnung
 Op 2 en 3 december 2010 vond de eerste ISO 14001 audit in combinatie met de John Deere EHSS- (Environmental Health Safety System) audit plaats. Daarvoor kwamen 5 auditoren uit drie verschillende John Deere-fabrieken op bezoek en keurden het milieumanagementsysteem direct. Aan het einde van de 2-daagse audit werd de vestiging Gummersbach onderscheiden met de EHSS „GRÜN“ en tegelijkertijd werd bevestigd, dat de eisen uit de internationale norm DIN EN ISO 14001 aangehouden werden en daarmee de zelfdeclaratie volgens dit systeem plaatsvindt. SABO is daarmee volgens ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

SABO MOWiT 500F SABO MOWiT
NIEUWE SPELREGELS IN DE TUIN
Automatisch meer vrijheid. Sinds de grasverzorging overgelaten kan worden aan de nieuwe SABO MOWiT 500F, heeft ieder gezinslid meer tijd voor de mooie dingen in het leven. En het grasveld is desondanks altijd perfect verzorgd. Zo is grasmaaien plezierig voor iedereen.
Starkes Sortiment – starkes LOGOStarkes Sortiment – starkes LOGO
Alle vakkundige competentie van SABO-Maschinenfabrik GmbH samengebracht in het LOGO. De pictogrammen in het logo staan voor:
MOWiT, automatische grasmaaier
Grasmaaier en verticuteerder voor hobby- en professionele tuinmannen.
Sikkelvorm voor de perfecte snede
Zitmaaier voor de grote oppervlakken.Der SABO 107 S und der SABO 107 H.2012
En nog meer power: Er komen twee multitalenten, die voor nieuw elan in de hoogste klasse zorgen: De SABO 107 S en de SABO 107 H.

sabo-online.de Relaunch der
 Sabo-online.de
Drie nieuwe SABO accu-maaiers.2017
Drie nieuwe SABO accu-maaiers.

Krachtig maaien zonder kabels of benzine; Drie nieuwe SABO accu-maaiers voor het particulier gazononderhoud. Tot voor kort had de veeleisende tuinier bij SABO de keuze uit machines die door netstoom of benzine motoren werden aangedreven. Nu biedt SABO ook de mogelijkheid te profiteren van alle SABO-eigenschappen en hoogstaande accu-technologie.

Profi Akku-Geräte2017
Professionele Accu-machines

Sterke noviteiten voor de professional; SABO breidt het Profi-gamma uit met een innovatief Accusysteem.
Het behelst in totaal acht apparaten, waaronder Accu aangedreven gazonmaaiers, heggenscharen, bosmaaiers een bladblazer.

SABO Team 2012 Traditie heeft verandering nodig om klaar voor de toekomst te zijn. SABO gaat naar de volgende ronde…